(09) 888 1520

Kutojantie 3

02630 Espoo (Katso kartalta)


Mausteet

There are no translations available.

Masala-mausteseosTyypillisiä mausteita ovat erilaiset meillä harvemmin ruoavalmistuksessa käytyetyt voimakasmakuiset yrtti- ja seosmausteet, monet mausteet meillä Suomessa on totuttu käyttämään pääasiassa leivonnassa. Ravintola Peshawarissa pääset maistamaan miltä ruoka maistuu kun siinä on chiliä, kuminaa, inkivääriä ja korianteria ja masalaa. Masala-kastike masala ei ole nimestään huolimatta suomalainen mauste vaan se on samantapainen kastike kuin muutkin pakistanilasikeittiön kastikkeet, makoisaa ja tuhtia. Masala-kastikkeen valmistuksessa käytetään soija- tai kasvisöljyä, tomaattipureeta, silputtua sipulia, murskattua valkosipulia, suikaloitua inkivääriä, fenugreek-maustetta, vihreää chiliä ja kermaa sekä tuoretta korianteria. Ainesosien sopivalla seoksella kastikkeesta saadaan joko tulista tai vain kevyesti polttelevaa makuelämystä. Masala-kastike on tyypillinen lisäke ruoissa kuten, kana-, lammas- tai äyriäisruoat joihin halutaan punaista väriä ja tulisuutta

Chili - Capsicum annuum
Ravintola Peshawarin käyttämä tuore, vihreä chili on pieni, vain noin 3 cm pitkä molempiin päihin kapeneva sukkula. Nimeltään se on Thai Chili ja sen voimakkuusaste on noin 8 - 9 Scovillen asteikolla 1-10. Vain Habanero saatavilla olevista capsicum hedelmistä yltää Thai Chilin yli, sen voimakkuus on 10. Capsicum-hedelmien voimakkuutta arvioidessa käytetään menetelmää, jossa capsicum uutetta lisätään tipoittain veteen, kunnes viisi polttoon tottumatonta koehenkilöä juuri ja juuri alkavat erottaa kapsaisiinin polton. Laimennuksen määrä ilmoitetaan ns. Scovillen polttoyksikköinä (Scoville Heat Unit). Tiukimmat chilin ystävät syövät ThaiChiliä raakana kuin porkkanaa mutta kokemattomalle sen sisältämä kapsaisiini- happo on ikimuistoinen ensisuudelma, a kiss of fire. Chilin kuivattaminen ja jauhaminen on hyvin yleistä mutta Peshawarin ruoissa ainekset käytetään tuoreena ja niinpä listallamme oleviin tulisella merkillä varustettuihin ruokiin lisätään pieniksi paloiksi leikattua tuoretta vihreää chiliä. Chilin polttoa suussa ei veden juonti lievitä. Parempi konsti on pureskella naanleipää tai basmatiriisiä. Jotkut suosittelevat lassia, eräs ystävä (Tariq nimeltään) suosittaa parannuskeinoksi syödä vielä toinen chili, ja jollei sekään auta, vielä kolmas.


Kumina - Jeera
Jeera, rooman-, juusto-, maito- eli leipäkumina, ruotsiksi spiskummin, Cuminum cyminum on välttämätön osa eri ruoissamme. Suomalainen tuntee kuminan lähinnä näkkileivän mausteena. Jeeran maku on hiukan terävämpi kuin suomalaisen kuminan. Englanniksi ja ranskaksi roomankumina on cumin, kun tavallinen kumina on englanniksi caraway. Suomalaisiin tavaraselosteisiin käännetään englannin cumin surutta kuminaksi. Pakistanilaisissa maustepakkauksissa roomankumina on nimeltään jeera tai zeera. Inkivääri,Kaukoidässä, inkiväärin kotiseuduilla, ostetaan inkivääri tuoreena, kokonaisena juurakkona. Meilläkin on jo hyvin kauan saanut tuoretta inkivääriä kaupoista. Inkivääri, Zingiber officinale on trooppisesta Aasiasta kotoisin oleva kasvi. Nimi tulee sanskriitin kielestä. Intiassa ja Pakistanissa inkivääri on useimpien maustesekoituksien tärkeä ainesosa. Kiinalaiset aloittavat monien paistettujen ruokien valmistuksen ruskistamalla inkiväärilastuja samalla tavalla kuin suomalaisemäntä aloittaa kastikkeen teon sipulin ruskistamisella.

Korianteri
Kypsät korianterin siemenet käytetään mausteena, niissä on vahva, miellyttävä appelsiinimainen maku, joka aina vain paranee, mitä kauemmin siemeniä säilyttää. Pakistanissa käytetään tuoreita korianterin lehtiä mausteena kuten meillä persiljaa . Haju on ehkä tottumattoman mielestä paha, mutta siitä oppii nopeasti pitämään. Keitettäessä haju häviää, mutta samalla häviää suuri osa korianterin ominaismakua. Peshawarin keittiössä käytetään vain tuoreita korianterin lehtiä. Jotkut keittokirjat neuvovat käyttämään korianterin juurenkin, sen sanotaan olevan hyvää valkosipulin kanssa murskattuna.

Aukioloajat

There are no translations available.

 

NOTE !
Dear valued customers we are not working in Helsinki
and our english pages are not correct. you could find it in finnish menu with english translation
AVOINNA- 
OPEN
Buffet (ma - pe)  
10:30 - 15.00 
myös ala carte
10:30 - 21.00
Espoossa


Buffet lauantai  
12:00-16.00
myös ala carte
12.00 - 21.00
Espoosa
Buffet sunnuntai
12:00-16.00
myös ala carte
12.00 - 21.00
Espoossa